Om oss

Vår familj består av Camilla (socialpedagog och beteendevetare inom skolan), Micke (statligt anställd inom säkerhet), våra 4 barn som är 9-16 år, vår Rhodesian Ridgeback Diva (född 2018) samt utekaninerna Puffen & Snövit. Vi bor i Jonstorp, Skåne, nära hav och skog. 


Jag (Camilla) har haft hund tidigare och bestämde mig tillsammans med Micke för att köpa en Rhodesian Ridgeback för att så småningom starta upp en kennelverksamhet i liten skala där valparna föds upp i hemmiljö. Det viktigaste för oss är att föda upp friska, mentalt starka individer. Givetvis ska de även följa rasstandarden exteriört.

Flera uppfödarsamtal har hållits med SRRS (Specialklubben Rhodesian Ridgeback Sverige). I början av 2022 blir Camilla certifierad hunduppfödare. 

 

Varför Rhodesian Ridgeback?

För oss var valet en självklarhet – denna rasen erbjuder så många kvalitéer och är dessutom en otroligt vacker ras. Vi uppskattar att det är en mycket intelligent ras som är lättlärd och har stora personligheter. De har inget behov av att springa fram till & bli klappade av främlingar och är inte ”skälliga”. De är respektingivande, tåliga, nyfikna, modiga, snälla, lekfulla och otroligt familjevänliga. De är nästan alltid lugna inomhus. De älskar att hänga med på allt och behöver mycket rörelse och mental stimulans – precis som hundar i allmänhet.

 

Jag har under många år hjälpt min syster med den dagliga omsorgen av hennes kullar från födsel tills de uppnått 8 veckor. Hon är uppfödare av Cavalier King Charles-spaniel. En längtan efter en egen uppfödning/kennel har därför funnits länge.

Nu står vi i uppstarten av vår egen uppfödning & ser fram emot att hälsa valpar välkomna i slutet av januari 2022!


Varmt välkommen att kontakta oss!